skip to Main Content

Kamperen

Geniet van de natuur in het gemoedelijke Twente.

Omgeving

Fietsen, wandelen en ontspannen.

Agenda

Najaars D/NL Bivak 9/05/2024 t/m 12/05/2024
De Leesanghers 18/05/2024
AVC Weekend 18/05/2024 t/m 21/05/2024
A.R.C. treffen 18/08/2024 t/m 25/08/2024
Alemite kampeerweekend 6/09/2024 t/m 8/09/2024
Moto Guzzi 13/09/2024 t/m 15/09/2024
The Boogie Kearls 12/10/2024

Wilt u met uw familie, personeel, vriendenclub of vereniging een gezellig en actief samenzijn? Dan is De Notenwei de ideale locatie voor u. Meer weten? Bel gerust!

Activiteiten

Ganzenmarkt op 25 mei 2024 Enter
Op 16 mei 2020 zal er voor de vierde keer de Ganzenmarkt gehouden worden, heel lang geleden was het zeer gebruikelijk in Enter elk jaar een Ganzenmarkt te houden. Nieuw en van deze tijd is de verkiezing Miss Ganzenhoedster,optreden van de Klompendansers, demonstratie van Klompen maken en andere oude ambachten en kantklossen, quilten e.d. Muziek uitvoeringen e.d. dus kortom een dag om mee te maken. Tijdens deze dag zijn het Klompen en Zompen museum en de oudheidkamer Buisjan gratis toegankelijk.

De Notenwei | Activiteiten | GanzenmarktDe Notenwei | Activiteiten | Ganzenmarkt
Bronvermelding: VVV Enter

Pony en Paardenmarkt 15 augustus 2024
Elk jaar is er de jaarlijkse Pony en Paardenmarkt in de dorpskern van Enter. Op en rond het dorpsplein zijn de paarden en pony’s al vroeg te bewonderen. De geur van paardenvijgen is dan erg sterk en het getrappel van de paardenhoeven en “gesnuif” goed voelbaar. De Enterse paardenmarkt gaat tevens vergezeld van een zeer grote warenmarkt / braderie, een sfeervolle rommelmarkt en vele kinderattracties.

De Notenwei | Activiteiten | RommelmarktDe Notenwei | Activiteiten | PaardenmarktDe Notenwei | Activiteiten | Vleesvee
Bronvermelding: VVV Enter

Enter, gemeente Wierden in de provincie Overijssel, is gelegen in het westen van Twente, een sfeervol en gezellig dorpje. De bewoners van Enter zijn trots op het feit dat ze echte feestgangers zijn, de paardenmarkt en de kermis staan dan ook hoog in het vaandel. Tevens houdt men de eer hoog aan het plaatselijke dialect. De paarden en ponymarkt van Enter gaat terug in de vorige eeuw. Rond de jaren 50 bedachten de winkeliers een extra promotie voor het dorp en voor de lokale omzet. Het houden van de jaarmarkt Enter met als extra attractie de paarden en ponymarkt. Deze is vandaag de dag uitgegroeid tot een groots markt evenement met duizenden bezoekers. Deze genieten elk jaar weer van de diverse handel van de marktkooplui en de aanwezige “welbespraakte” standwerkers met hun speciale act.

Elke zaterdag is er tevens een goed bevolkte ochtendmarkt op het dorpsplein in de dorpskern van Enter. Marktkooplui weten de weg goed te vinden naar de markt en de omzet hier in het dorp is altijd zeer goed te noemen. Dat is niet zo vreemd omdat Enter een echt handelsverleden heeft. De markt heeft dan ook een sociale functie alwaar veel dorpelingen elkaar treffen voor de laatste nieuwtjes. Ook voor de toerist heeft Enter een leuke dag te bieden. Duitsland ligt “om de hoek” en de “Euroregio” trekt tevens veel toeristen vanuit het gehele land. Het dorp heeft enkele leuke museums zoals het klompenmuseum, de oudheidskamer met regionale klederdracht, een oud Hollandse kruidenier met snoepwinkel in de allure van grootmoederstijd en het historische Zompenmuseum (oude platbodemschepen) welke ook zeker bezocht moet gaan worden tijdens uw bezoek. Enter is via de snelweg A1 goed bereikbaar. Het dorp heeft al eeuwen een goede reputatie met de Hollandse klompen. Het oude ambacht van het klompen maken is hier nog ruim aanwezig. Enter staat daarom ook wel bekend als “klompendorp”. Ambachtslieden kan men hier nog tijdens de zomermaanden aan het werk zien. Ook heeft het dorp een echt handels verleden met het drijven en houden van ganzen, deze werden vooral over de grens goed verkocht. Elk voorjaar is er dan ook een heuse ganzenmarkt te bezoeken. Kortom, het dorpje Enter is zeker een bezoek waard en doet u dit vooral tijdens de Paarden en ponymarkt van Enter!

VVV Enter
VVV Wierden
VVV Goor

Slachtvisite (z.d.)
Traditioneel zoals vroeger bij een huisslachting van een varken op de ladder gehangen en afgesneden wordt. Jaarlijkse slachtvisite bij klompen- en zompenmuseum met een preuverieje en allerlei soorten vlees van het geslachte varken te koop. Kom kijken en geniet van schroamkes, erwtensoep, verse worst, bakleverworst bloodkooke en de preuverie. In het Oonderschoer is een gelegenheid om elkaar te ontmoeten en bij te praten onder het genot van een kop koffie of erwtensoep.

De Notenwei | Activiteiten | Slachtvisite

Bereikbaarheid
Afstand naar dorp/stad: 2 km
Afstand naar zwembad: 6 km
Afstand bushalte: 2 km
Afstand doorgaanderoute: 2 km
Afstand station: 6 km
Omgeving
Ligging: rustig en fraai
Huisdieren
Honden aangelijnd toegestaan
Doelgroep
Richt zich specifiek op agrotoerisme op en rond de boerderij, alleengaanden, plattelandstoerisme